Lite for politiet å gjøre

Påsken 2016 går inn i historien som en av de roligste med få uhell, og snille turfolk.

Bortsett fra noen få uhell har påsken på Svalbard forløpt uten store hendelser. Bildet er fra Fredheim som var et yndet utfartssted for mange.
Publisert

På politieavdelinga hos Sysselmannen har de lite å berette om av hendelser i påsken som har vært.

– Det har vært nesten irriterende å ha vakt, og ikke ha noe å gjøre, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen spøkefullt.

Skutervelt

Det mest dramatiske som beredskapsmannskapet hadde å gjøre i løpet av påsken var en skutervelt langfredag. En fasboende mann i 50-årene var uheldig da han var på vei ned mot Colesbukta. En person i følget kjørte til Fardalspasset for å få varslet om ulykken.

Mannen ble hentet med redningshelikopter. Han hadde pådratt seg bruddskader i en arm og i ansiktet. Etter undersøkelse på Longyearbyen sykehus, ble det besluttet å overføre mannen til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Bruddskader

Den andre skuterulykken i påsken skjedde i fjæresteinene ved Pyramiden. En russisk statsborger fikk bruddskader i en arm da han veltet med skuteren. Mannen var i et turfølge som hadde kjørt fra Barentsburg til Pyramiden da ulykken skjedde. Også han ble hentet med redningshelikopter.

Den tredje helikopterturen i påsken gikk i retning østkysten, hvor en belgisk statsborger hadde forfrosset beina ved morenen ved Rabotbreen.

God oppførsel

Bortsett fra det nevnte har Sysselmannens helikopter fått stå på bakken i påsken. To relativt udramatiske skuterbranner er det eneste. Politiet roser de som har fartet ut i felt denne påsken.

– Vi har hatt to oppsynsturer, og alt tyder på at folk har oppført seg bra med tanke på isbjørn og omgivelsene for øvrig. Vi hadde en stor promillekontroll i Barentsburg langfredag, og der var det ingen utslag. I tillegg har politiet gjort tilfeldige promillekontroller på følger vi har kommet over, uten at noen har blåst rødt. Generelt sett har dette vært en fin påskeferie, både for politiet og samfunnet for øvrig, sier Vidar Arnesen.

Powered by Labrador CMS