Får ikke stille til valg

Fremskrittspartiets Roy Albrigtsen (50) er underkjent som kandidat til høstens valg.

Valgtstyret vedtok tirsdag at Roy Albrigtsen ikke kan godkjennes som kandidat for Longyearbyen Fremskrittsparti ved valget til høsten.
Valgtstyret vedtok tirsdag at Roy Albrigtsen ikke kan godkjennes som kandidat for Longyearbyen Fremskrittsparti ved valget til høsten.
Publisert

Det var i et møte i valgstyret i Longyearbyen tirsdag at det ble vedtatt å nekte Albrigtsen å stille som kandidat i valget til høsten. Albrigtsen var oppført som tredjekandidat på den lokale listen. Roy Albrigtsen er nestleder i Longyearbyen Fremskrittsparti.

Albrigtsen oppfyller ikke kriteriene for å kunne stille til valg. Årsaken er at han ikke er bostedsregistrert i Longyearbyen.

50-åringen har gitt valgstyret en redegjørelse:

«Albrigtsen skriver at han per i dag er registrert som bosatt på fastlandet, og at han pendler til Longyearbyen. Grunnet en uavklart situasjon sier han at det er for tidlig å si hvordan bosituasjonen vil være på valgdagen, men at han håper å være innregistrert i befolkningsregisteret innen 7. oktober, 2019,» står det i saksdokumentene.

Valgstyret har ikke funnet denne redegjørelsen god nok.

«Administrasjonssjefen mener at dette ikke er nok til å opppfylle kravet i forskriften, og at Albrigtsen dermed ikke kan godkjennes som kandidat ved valget.»

Dermed står Longyearbyen Fremskrittsparti igjen med sju kandidater, som også er minstekravet for å kunne stille til valg.

Powered by Labrador CMS