Ifølge LL er det usikkert hvor lang tid det vil kunne ta før vannledningene kan friskmeldes etter forrige ukes sprengkulde.

Været er ventet å bli mildere, men med mye vind:

Flere steder mangler fortsatt vann

Vannledningen til Nybyen ble i helgen tint, men fortsatt må beboere og næringsliv belage seg på å vente enda noe mer, før de slipper å koke vannet fra springen.

Publisert Sist oppdatert

Kokevarselet til Nybyen og Huset er fortsatt gjeldende, ifølge Longyearbyen lokalstyre. Bakgrunnen er at vannledningen mellom sentrum og Nybyen fortsatt ikke er friskmeldt. Selv om det frosne røret nå er tint, er det også kappet fire forskjellige steder. 

Dermed må ledningen først skjøtes, før den fungerer som den skal.

Fortsatt kokevarsel

Når vannledningen er ansett som i orden igjen, må det deretter tas prøver av vannkvaliteten før kokevarselet kan avblåses.

Fortsatt er ledningen til Huset frosset, og fredag ble det også meldt om at vannledningen til Skjæringa hadde frosset. Som sin vante gang er det derfor mangel på vann i kirka. 

I tillegg melder LL at også vannledningen til Næringsbygget er frosset.

«Det prioriteres også å spyle opp tette avløp, og vi vet ennå ikke hvor lang tid dette tar. Men det jobbes kontinuerlig med å få orden på alle frosne rør.», skriver LL på egne sider.

Snø og vind

Ifølge yr.no er det foreløpig meldt om kuldegrader mandag inne i Longyearbyen. Med sine 10 blå er temperaturen mildere enn i forrige uke, men ifølge værmeldingen skal det bli enda mildere allerede på tirsdag. 

Samtidig meldes det mandag morgen om stiv kuling fra sørøst med vindkast på 24 meter i sekundet, som per nå ligger an til å utvikle seg til liten storm utover ettermiddag og kveld mandag.

Dette melder yr at vil fortsette ut til deler av onsdagen, før det så roer seg.  

Det er også ventet å komme nedbør i form av snø de neste dagene.

Like før klokken 11 mandag viser vindkartet et vindsystem utenfor Grønland. Dette systemet drar til seg vind fra sørøst, noe som ser ut til å være grunnen til vinder som er meldt i Longyearbyen.
Powered by Labrador CMS