Se bildene fra sankthansaften

Frøy og venninnene brukte feiringen til å ta en kalddusj

Store og små koste seg med pølser, fint vær, bålbrenning og – bading på sankthansfeiringen i Longyearbyen.

Tiril Hermansen, Frøy Vasdal Gundersen og Sunna Aamot Pedersen (t.h.) tok seg en dykkert på Sankthansaften.
Tiril Hermansen, Frøy Vasdal Gundersen og Sunna Aamot Pedersen (t.h.) tok seg en dykkert på Sankthansaften.
Publisert

– Det var kaldt med en gang, men når en hadde vært uti litt, ble det greit, sier Frøy Vasdal Gundersen (11).

Tradisjon

Sammen med flere av de andre barna som var i sjøområdet i Longyearbyen for å feire at solen har nådd sitt høyeste punkt på himmel i år, hoppet hun i havet.

– Jeg vet ikke hvordan jeg kom på å gjøre det, men det er en tradisjon at barna gjør det her oppe, sier hun og smiler, innpakket i et håndkle, men uten å hakke tenner.

Også venninnene Tiril Hermansen (10) og Sunna Aamodt Pedersen (10) hadde fått seg en dukkert i den kjølige Adventfjorden.

– Jeg hadde ikke kommet meg uti hadde det ikke vært for venninnen min. Men da jeg først badet, så sprang jeg i vannet fem ganger, sier Hermansen.

Pølsesalg

Det var en bra samling som hadde tatt turen ned til strandkanten i Sjøområdet. Pallebålet varmet de som satt nærmest, og Seilforeningen sine utsendt hadde mer enn nok med å få stekt opp nok pølser til sultne.

– Vi har stått her siden klokken 18 i dag, og solgt massevis av pølser, sier Julian Janocha, som er en av dem som har fått ansvaret for grillingen.

– Det er nesten ikke flere pølser igjen å grille, men det har vært en strålende dag, legger Josephine Schulze til.

– Ja, da vi fikk dette været, og så alle folkene som kom, ble det veldig bra, sier Janocha.

Nede ved vannkanten har Amanda Lyngvær (5) og Sofie Bautz (4) funnet tonen. I varmedressene sine står de å leker i vannkanten.

– Det har vært en strålende dag, med bål, pølser og finvær. Så dette har vært en kjempefin dag, med bra med folk, sier pappa Jørgen Lyngvær.

Powered by Labrador CMS