Frp-lederen unnskylder angrep på Svalbardpostens journalist

Lederen i Longyearbyen Fremskrittsparti, Arnt Vegar Jensen, svarer på kommentaren der Svalbardpostens redaktør Hilde Røsvik kritiserer partiets angrep på avisa og journalist Christopher Engås.

Arnt Vegar Jensen, leder i Longyearbyen Fremskrittsparti.
Arnt Vegar Jensen, leder i Longyearbyen Fremskrittsparti.
Publisert

I et offentlig innlegg på lokallagets Facebook-side, som Svalbardposten har fått tillatelse til å gjengi som Jensens tilsvar, skriver han følgende:

«Tilsvar til Svalbardposten.

Ja, det kom en kommentar i en debatt som var malplassert, kritikkverdig og helt ute av kontekst. Derfor ble den slettet rimelig kjapt (etter cirka 30 minutter). Det ble så bedt om unnskyldning for dette.

Kommentar: Kritikkverdig nettkommentar

Bakgrunnen for kommentaren glemmer Svalbardposten dog å nevne. Under et Facebook-innlegg som inneholdt kritikk av Svalbardpostens dekning av statsbudsjettet, kom journalist Engås først med en lang tale om hvorfor Longyearbyen Frp ikke var verdig omtale i avisa. Der kommer han også med en direkte usannhet. Han skriver at undertegnede, Arnt V. Jensen, hadde beskyldt politiske motstandere for å ha kjøpt og betalt Svalbardposten. Det var ikke sant.

Jeg hadde i en privat e-post til Engås og redaktøren beskyldt avisa for å ha en politisk slagside.

Les også: Starter lokallag, lover ny kamp om gruvedrift

Jeg mistet da besinnelsen og kom med denne referansen til Engås sitt syn på norsk narkotikapolitikk, der han er for legalisering av cannabis og at han har uttrykt sinne mot politiets behandling av rusmisbrukere. Legitime standpunkter for all del - det var totalt malplassert å slenge ut denne bemerkningen. Derfor kom det en unnskyldning som ble godtatt.

Leserinnlegg: Kampen om kulldrift i Svea er definitivt over

Bakgrunnen for kritikken mot Svalbardpostens politiske dekning: At lokalstyrelederen fikk en halvside til å kritisere statsbudsjettet uimotsagt var bare dråpen.

Dette er bare noen saker som har bygget opp en irritasjon som kulminerte i kritikken mot lokalavisa. Og da de fikk invitasjon til å møte justisminister Wara og Longyearbyen Frps leder til et uforpliktende intervju, valgte de å si nei.

Les også: Jobber fortsatt med skredløsning

Dette er bare noen saker som har bygget opp en irritasjon som kulminerte i kritikken mot lokalavisa for deres oppfattede politiske slagside.

Les også: Døra på gløtt for private

Kommentaren Svalbardposten legger ut var skrevet i affekt. Den ble slettet og det ble sagt unnskyld. Likevel velger Svalbardposten å gå til frontalangrep, uten at de lar undertegnede komme med motsvar eller tar med bakgrunnen».

Her kan du lese kommentaren hvor Svalbardpostens redaktør kritisererer Facebook-innlegget til Longyearbyen Frp.

Powered by Labrador CMS