Glad for lettelser:

Frykter likevel for sommersesongen

Regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, synes at dagens lettelser er godt nytt. Hun frykter likevel for sommersesongen på Svalbard.

Målfrid Baik er regiondirektør hos NHO Arktis.
Målfrid Baik er regiondirektør hos NHO Arktis.
Publisert

– Det er gledelig at også Svalbard får ta del i gjenåpningen av Norge. Riset bak speilet er at alle andre fortsatt selv må betale for koronatesten – og det vil helt klart påvirke negativt for sommersesongen på Svalbard, sier hun.

Baik mener at siden det ikke har vært tilsvarende krav om testing for innreise til andre destinasjoner i Norge, har kravet om testing for innreise til Svalbard bidratt til at reiselivet på øygruppen taper terreng til resten av landet.

– At reiselivsnæringen på Svalbard kan drive under samme forutsetninger som på fastlandet er med på å sikre arbeidsplasser, bosetting og stabilitet i lokalsamfunnet. Det er derfor viktig at koronastesting før reise til Svalbard blir lett tilgjengelig og kostnadsfritt, mener regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik.

Fra januar til april i år var det en nedgang i antall kommersielle overnattinger på Svalbard på 35 prosent sammenlignet med i fjor, og på 69 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2019, ifølge tall fra NHO Arktis.

Powered by Labrador CMS