Ikke tatt prøver av isbjørn

Sysselmesteren opplyser at de enda ikke har tatt fugleinfluensaprøvene.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev Svalbardposten om at Sysselmesteren sier de vil teste den døde isbjørnen som ble funnet i Petuniabukta i juni for fugleinfluensa.

Sysselmesterførstebetjent Ragnar Schjølset skrev i en e-post til Svalbardposten tidligere i sommer at det ikke var kjent hva bjørnen døde av, og at det var ingen synlige ytre skader som kunne si noe om hvorfor den hadde dødd.

Da Svalbardposten i forrige uke snakket med seniorforsker og ansvarlig for forskningsprogrammet på isbjørn ved Norsk Polarinsitutt, Jon Aars, kunne han bekrefte at det døde dyret var ungen til binna som på folkemunne ble kalt «Frost».

Aars opplyste også om at Polarinstituttet, i samarbeid med Sysselmesteren, skulle ta prøver av isbjørnen denne uken for å sjekke om den hadde fugleinfluensa. Det bekreftet fungerende miljøvernsjef ved Sysselmesteren, Bodil Paulsen, og sa til Svalbardposten at det var fordi det var funnet to døde rever i nærheten av bjørnen, i tillegg til at det er funnet fugleinfluensa på Svalbard i sommer.

Fredag morgen informerer Paulsen at de ikke har rukket å ta prøver denne uken likevel, men at det trolig vil skje i neste uke.

– Hvor lang tid vil det ta etter prøvene er tatt til dere får resultatet?

– Vi må sende det ned per post til Veterinærinstituttet, og på grunn av høyt trykk hos dem vet de ikke hvor lang tid de vil bruke, svarer Paulsen.

Powered by Labrador CMS