Skadd i slagsmål

En person ble kjørt til sykehus etter et slagsmål med flere involverte natt til søndag.

Publisert

Det var ved stengetid på Huset at det oppsto knuffing i jakkekøen. To personer begynte å knuffe, og urolighetene har så spredd seg til tre eller fire personer til.

Fastboende

– Vi fikk melding om at det var fullt kaos, og slåssing over alt. Men det stemte nok ikke. I slike situasjoner kan det se mer dramatisk ut enn det er, siden mye folk ofte blir involvert i forsøk på å roe ned gemyttene, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Det skal i hovedsak være fastboende personer som har vært involvert i urolighetene, og mannen som ble kjørt på sykehus med ambulanse er en fastboende mann i 20-årene. Han skal ha blitt skadet i ei skulder eller en arm.

– Hvorvidt skaden skyldes at han ble slått ned, eller snublet har vi ikke oversikt over ennå, sier Arnesen.

Hvis det viser seg at skaden er påført som følge av at mannen ble utsatt for vold, vil politiet måtte opprette sak. Utover det etterforskes saken som en ordensforstyrrelse.

Full kokk

Lørdag ettermiddag måtte politi og brannvesen ut til en brannalarm i Vei 232. Som i slåsskampen påfølgende natt, viste seg at det var alkohol involvert.

– Det var en beruset fastboende mann som hadde satt ei stekepanne på komfyren, og så gått og lagt seg. Alarmen ble utløst av røyken som utviklet seg, og det ble utrykning, forteller Arnesen.

Ifølge brannvesenet var det like før det begynte å brenne på stedet da de kom til. Den fulle kokken kan vente seg et oppgjør både med Longyearbyen brannvesen og med påtalemyndigheten.

Powered by Labrador CMS