Gir opp ferdskriveren

Havarikommisjonen avslutter arbeidet på ulykkesstedet.

Helikoptervraket blir sendt til fastlandet for videre undersøkelser.
Helikoptervraket blir sendt til fastlandet for videre undersøkelser.
Publisert

Havarikommisjonen opplyser i en pressemelding onsdag morgen at de nå vil avslutte arbeidet på ulykkesstedet hvor et russiske helikopter styrtet i havet med åtte mennesker om bord torsdag 26. oktober.

Det er gjort funn av sterkt skadde komponenter fra ferdskriveren, og selve minne-enheten er ikke funnet. Basert på tilstanden til de delene av ferdskriveren som er funnet, blir videre søk etter minne-enheten avsluttet.

Helikopterets skrog, halebom, samt taleregistrator og GPS-enheter ble funnet og hentet opp. De to sistnevnte er transportert til Moskva for avlesning og analyse i samarbeid med den russiske havarikommisjonen MAK (Interstate Aviation Committee).

Helikoptervraket vil bli fraktet til fastlands-Norge i løpet av de kommende dagene, hvor undersøkelsene av vraket vil fortsette i tiden fremover.

«Søk etter savnede på Svalbard ivaretas av Sysselmannen og Politiet. Havarikommisjonen takker for et godt samarbeid mellom alle etater i arbeidet som har vært gjort de siste ukene.» står det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS