Gjenopptar arbeidet i Lia

Om et par uker starter skredsikringsarbeidet i Lia opp igjen for sesongen.

Slik blir Sukkertoppen når arbeidet er ferdig. De øverste ni rekkene skal etter planen bygges i år, mens resten blir bygget i 2022.
Slik blir Sukkertoppen når arbeidet er ferdig. De øverste ni rekkene skal etter planen bygges i år, mens resten blir bygget i 2022.
Publisert

Longyearbyen lokalstyre (LL) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) går i gang med å bygge støtteforbygninger fra toppen av Sukkertoppen i uke 21, altså fra 25. mai. Av totalt 15 rader som skal bygges, er planen at de øverste ni skal tas i år.

Det skriver LL i en pressemelding.

I forbindelse med arbeidet vil det stå en arbeidsbrakke på toppen av Sukkertoppen. Den vil stå der til arbeidet kommer lengre ned i fjellsiden.

– Planen er at de skal jobbe kontinuerlig frem til oktober. Til å begynne med blir det rigging av arbeidsplass og boring, og fra midten av juli til oktober blir det montasje som vil være den synlige konstruksjonen. Gjennom hele perioden blir det mye flyving med helikopter fra vei 222 og opp i fjellsiden, skriver de i pressemeldingen.

Det er DS Entreprenør, som også bygget støtteforbygningene over spisshusene, som skal utføre arbeidet.

Fra månedsskiftet juli/august vil også arbeidet med skredvollen starte opp igjen. Det vil foregå frem til vinteren kommer. Det er ikke klart hvem som skal utføre det arbeidet.

I tillegg fremmes det nå forslag om at staten skal fullfinansiere skredsikringen av Vannledningsdalen, som er siste fysiske sikringstiltak som skal bygges for å sikre sentrum. Dette arbeidet er planlagt gjennomført fra 2022 til 2023.

Powered by Labrador CMS