Glad for forsterket krisepakke

– Dette kan sikre arbeidsplasser og bedrifter fremover, sier NHO Arktis-direktør Målfrid Baik om stortingsflertallets nye krisepakke.

REGIONDIREKTØR: Målfrid Baik i NHO Arktis synes ikke det er en god idé å pålegge bedrifter dagpenge-forsikring for ansatte tredjelandsborgere.
REGIONDIREKTØR: Målfrid Baik i NHO Arktis synes ikke det er en god idé å pålegge bedrifter dagpenge-forsikring for ansatte tredjelandsborgere.
Publisert

Det er Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har blitt enige om å foreslå for Stortinget å forlenge flere av krisetiltakene frem til 1.oktober.

– Det er godt å se at flertallet på Stortinget skjønner behovet for forutsigbarhet og kompensasjonstiltak, sier regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, i en pressemelding.

– Den forsterkede krisepakken opposisjonspartiene ble enige om i går kan sikre arbeidsplasser og bedrifter fremover og er godt nytt for et hardt prøvet næringsliv der mange er i ferd med å gi opp, sier Baik.

Tiltakslista fra et flertall på Stortinget inneholder flere avklaringer som NHO har kjempet for å få på plass, påpeker hun.

– Det er bra og viktig at permitteringsordningen og den forhøyede dagpengesatsen nå blir forlenget til høsten. En kompensasjonsordning for luftfarten er også viktig å få på plass, ikke minst for reiselivet, sier hun.

Men fortsatt gjenstår noe på korona-ønskelista til NHOs nordligste regiondirektør: Reduksjon av den økonomiske belastningen for arbeidsgivere ved permittering og reisegarantifondet.

– Dette er tiltak som næringslivet trenger for å kunne drifte noenlunde normalt. Jeg håper også dette kan komme på plass i løpet av den nærmeste tida, sier Baik.

Powered by Labrador CMS