Gladnyhet for Bruktikken

Nå ser problemene ut til å være løst for Bruktikken. De har nemlig fått en gave på 25.000 kroner.

Bruktikken-sjef Peter Betlem og studentrådleder Marianne Sørnes Tjomsland var strålende fornøyde etter å ha fått vite at de får 25.000 kroner i støtte fra Sparebank1 Nord-Norge.
Bruktikken-sjef Peter Betlem og studentrådleder Marianne Sørnes Tjomsland var strålende fornøyde etter å ha fått vite at de får 25.000 kroner i støtte fra Sparebank1 Nord-Norge.
Publisert

Forrige uke skrev Svalbardposten om at den økende populariteten til Bruktikken har skapt problemer fordi det førte til mer arbeid på et allerede sprengt budsjett. Tirsdag kom gladmeldingen om at Sparebank1 Nord-Norge har besluttet å gi Bruktikken 25.000 kroner i støtte fra bankens gavefond.

Banksjef Trond Hellstad mener studentene gjør en kjempejobb, både for miljøet og når det gjelder gjenbruk.

– Det er et veldig bra prosjekt å støtte. De får utbetalt pengene om kort tid, sier Hellstad på telefon fra Gardermoen.

Bruktikken-sjef Peter Betlem og studentrådleder Marianne Sørnes Tjomsland var naturligvis veldig fornøyde etter at banken hadde tatt kontakt.

– Det føles veldig bra. Vi må bare si takk for støtten vi har fått av banken og resten av samfunnet her oppe. Det viser hvor viktig Bruktikken er for folk, sier de to.

Bruktikken har årlig hatt et budsjett på 50.000 kroner siden oppstarten i 2007. Den drives av frivillige studenter fra UNIS, som får 100 kroner i kompensasjon for hver time det jobbes. På grunn av økende mengde leveranser som må sorteres gjennom er lønnsbudsjettet sprengt.

Planen videre er å søke om korkpenger og om støtte hos Svalbards miljøvernfond.

– Hvis vi får inn mer penger kan vi øke åpningstidene og ha åpent flere dager, sier Betlem.

I forrige uke vedtok student­rådet å låne Bruktikken cirka 15.000 kroner slik at de kunne fortsette som før ut året. Etter støtten fra Sparebank1 Nord-Norge kan lånet betales tilbake med en gang og pengene nå i stedet brukes til sosiale tiltak for studentene.

Powered by Labrador CMS