Gradvis åpning av Svalbard turn

De fleste gruppene i Svalbard turn kan i teorien starte opp igjen. Smittevernveilederen gjør likevel at flere av gruppene har valgt å vente til høsten.

Noen av gruppene i Svalbard turn er i gang igjen, blant annet en av fotballgruppene.
Noen av gruppene i Svalbard turn er i gang igjen, blant annet en av fotballgruppene.
Publisert

Gruppene som så smått er i gang er spinning, polarpuls, joggegruppa, ungdom styrke, pistolgruppa, og noe på fotball og turn.

– Noen grupper har hatt stor pågang, men vi ser også at polarpuls har hatt plass til flere, sier leder i Svalbard turn, Silje M. Hagen.

Det er fremdeles begrensninger på kontaktsport, og enmeters-regelen gjelder også innenfor idrett. Spinning og pistolgruppa har derfor redusert antall plasser på gruppene. Andre grupper har valgt å utsette oppstart til høsten.

– Det er begrenset hvor gøy det er å spille volleyball når det man kan gjøre er å stå med hver sin ball og sprette den opp i lufta. De har derfor valgt å starte opp igjen til høsten, sier leder i Svalbard Turn, Silje Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spinninggruppa er godt i gang – med en meters mellomrom.
Spinninggruppa er godt i gang – med en meters mellomrom.

En av aktivitetene som er godt i gang er spinning. De begynte i forrige uke, og har en påmeldingsløsning på Facebook. Alle timene har vært fulle – og vel så det. Når det kommer til organisert svømming er det foreløpig 1. juni som er datoen å forholde seg til.

– Vi vil komme så smått i gang fra den datoen, men det er ikke sikkert det vil gjelde alle grupper. Det er et stort landskap å navigere i, hvor en først får informasjon via pressemeldinger men så kan det ta tid før det blir konkretisert. Rutiner og informasjon kommer på plass fortløpende, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS