Grønne penger til Store Norske

Store Norske er blant mottakerne Innovasjon Norges tilskudd for miljøvennlig omstilling.

VERDISKAPNING: – Vi skal kutte utslipp samtidig som vi legger til rette for grønn vekst. Dette kan gi oss de nye grønne arbeidsplassene, som også kan føre til økt eksport på sikt, sier næringsminister Iselin Nybø.
VERDISKAPNING: – Vi skal kutte utslipp samtidig som vi legger til rette for grønn vekst. Dette kan gi oss de nye grønne arbeidsplassene, som også kan føre til økt eksport på sikt, sier næringsminister Iselin Nybø.
Publisert

Store Norske har fått 300.000 kroner til grønn omstilling av Longyearbyen. Prosjektet er ifølge Store Norske-direktør Jan Morten Ertsaas et samarbeid med Unis, Longyearbyen lokalstyre, Sintef og Cicero. De tildelte pengene skal brukes til å jobbe videre med den endelige søknaden, leser vi av en pressemelding fra regjeringen.

I neste runde, til våren, vil det være mulig å få støtte på mellom 50 og 150 millioner kroner til prosjekter. Pengene kommer fra ordningen som kalles «Grønn plattform» og styres av Innovasjon Norge.

De fikk totalt 400 søknader til forprosjekter, og det er gitt 300.000 kroner til hver av de 93 som slapp gjennom dette første nåløyet. Store Norske-prosjektet er eneste Svalbard-prosjekt som har fått støtte.

«Grønn plattform» er for både bedrifter og forskningsinstitutter. Målet er miljøvennlig omstilling i næringslivet.

– Vi skal kutte utslipp samtidig som vi legger til rette for grønn vekst. Derfor er grønn plattform en viktig satsing for regjeringen. Dette er prosjekter som kan gi oss de nye grønne arbeidsplassene, som også kan føre til økt eksport på sikt, sier Nærings- og fiskeriminister Iselin Nybø (H) i pressemeldingen.

– Vi ser her at næringslivet vil bidra til å utvikle nye løsninger som kan skape grønne arbeidsplasser og grønne eksportinntekter for Norge. Nær halvparten av de samlede tildelingene fra Innovasjon Norge i 2020 gikk nettopp til prosjekter med en definert positiv miljøeffekt. Og like viktig som å utvikle er det å bidra til at de nye løsningene tas i bruk og tas ut i verden, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge

Powered by Labrador CMS