15 evakuert med helikopter

Grunnstøting i Borebukta

Mandag kveld gikk MS «Isbjørn 2» på grunn.

«Isbjørn 2» på grunn i Borebukta.
«Isbjørn 2» på grunn i Borebukta.
Publisert Sist oppdatert

Klokken 20.34 i kveld ble Sysselmesteren varslet av Hovedredningssentralen Nord-Norge om at MS «Isbjørn 2» med 15 personer om bord har gått på grunn i Borebukta i Isfjorden.

Redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge forteller at de fikk inn nødmelding om at skipet hadde gått på grunn, fått kraftig slagside og hadde behov for assistanse.

– Sysselmesteren fikk sendt helikopter til fartøyet og både passasjerer og mannskap er fraktet tilbake til Longyearabyen, sier Hongset.

Da nødmeldingen kom, meldte «Nordstjernen» seg frivillig og har ligget og observert i området en stund. Sysselmesterens båt «Fjordsyssel» er også der. Sysselmesterskipet «Polarsyssel» er på vei til Borebukta.

«Isbjørn 2» er markert med rosa prikk, «Fjordsyssel» turkis og «Nordstjernen» blå i Borebukta mandag kveld.
«Isbjørn 2» er markert med rosa prikk, «Fjordsyssel» turkis og «Nordstjernen» blå i Borebukta mandag kveld.

– De har lenser om bord, om det skulle være behov. Status på fartøyet kjenner ikke vi til, sier Hongset.

Ifølge en oppdatering fra Sysselmesteren klokken 22.30 tar båten inn vann og har sterk slagside. Det er observert oljelekkasje i fjorden, men omfanget er ukjent. Oljevernberedskap er satt og KV «Svalbard» er på vei til Borebukta i tillegg til «Polarsyssel».

«Isbjørn 2» hadde elleve franske passasjerer om bord og et mannskap på fire. Ingen er fysisk skadd. De er fraktet til Longyearbyen, der Longyearbyen lokalstyre har etablert mottakssenter.

Sysselmesteren rapporterte først om 12 passasjerer og et mannskap på tre, men dette ble rettet til 11 passasjerer og et mannskap på fire.

Samme skip gikk på grunn på samme sted i fjor:

Powered by Labrador CMS