Slapp med skrekken da kullbilen veltet

Det kunne gått mye verre da en kullbil veltet under tømming av et lass tirsdag kveld.

Kullbilen ligger på siden på toppen av kullhaugen på Hotellneset. Grunnen sviktet da sjåføren skulle tømme lasset med kull fra Gruve 7 tirsdag kveld.
Publisert

På toppen av kullhaugen ved Hotellneset ligger en av LNS Spitsbergen sine kullbiler på siden. Mannskaper er i gang med å forsøke å berge bilen fra stedet onsdag formiddag. Administrerende direktør Frank Jakobsen sier at uhellet skjedde under tømming av kull tirsdag kveld.

– Under tømming ga grunnen etter under det ene hjulet. Lastebilen ble stående å bikke, før den la seg sakte over og ble liggende på siden, forteller Jakobsen.

Sjåføren ble hengende i bilbeltet, men klarte å komme seg ut på egen hånd. Rutinemessig var han en tur innom sykehuset, men alt skal stå bra til.

LNS Spitsbergen frakter kull fra Gruve 7 til Hotellneset, og har en kullbil som foreløpig er ute av funksjon. Det er ikke noe stort problem.

– Vi har flere kullbiler, og også andre biler som vi kan sette inn i arbeidet dersom det er nødvendig. Det ser ut som om bilen kom fra velten uten større skader, sier Jakobsen.

LNS Spitsbergen planlegger å bruke en mobilkran for å få lastebilen på hjulene igjen.

Nå skal selskapet gå gjennom rutinene for tømming av kull på dungen på Hotellneset. For dette kunne gått verre.

– Det er jo et potensial i at bilen kunne rullet nedover kullhaugen, og da hadde sjansen for personskade vært større. Vi vil helst unngå at noe slikt skjer igjen, sier Frank Jakobsen.

I løpet av sine over 50 år på Svalbard har ikke Jakobsen opplevd at dette har skjedd før. Men han vet at det har skjedd i Svea.

I løpet av dagen skal LNS Spitsbergen bruke en mobilkran for å få lastebilen tilbake på hjulene igjen.

Powered by Labrador CMS