Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

En mann er alvorlig skadet etter ei gruveulykke i Barentsburg.

Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg etter ulykka i april 2013, hvor en ukrainsk mann i 30-årene omkom.
Publisert

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka kvart over fire natt til onsdag. Helikopter ble sendt til stedet, og den skadde ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Den skadde mannen ble onsdag fraktet videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

– Den skadde er en ukrainsk mann i 40-årene. Han har pådratt seg ryggskader, mulige lammelser i beina, og noen hodeskader, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser torsdag formiddag at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyste onsdag til NRK at det ikke var snakk om noen blokkfallulykke. Mannen skal ha kommet i klem ved et transportbånd under arbeid med ei oppfaring i gruva.

Omstendighetene rundt ulykka utover dette er fortsatt uklare. Arbeidstilsynet, Bergmesteren på Svalbard og folk fra Sysselmannen skal til Barentsburg torsdag for å starte arbeidet med å etterforske ulykken.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Gruva ble stengt av Arbeidstilsynet i en lengre periode etter disse alvorlige hendelsene. Den ble åpnet igjen i januar i fjor.

Powered by Labrador CMS