Halv mill til plastprosjekt på Svalbard

Har din virksomhet en god idé for å redusere plastsøppel på Svalbard, kan det være en halv million kroner å hente. Hvis du er kjapp.

DAGLIG LEDER: Rasmus Hansson i Handelens Miljøfond, som etter 1. juni gir en halv million kroner til tiltak mot plastforurensning på Svalbard.
Publisert

– Vanskelige tider åpner også nye muligheter. Kreativiteten blir ekstra stor. Med en rask ekstrautlysning vil Handelens Miljøfond være med å omsette nye muligheter til økt innsats for å løse miljøproblemer fra plast, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond i en pressemelding.

Fondet utlyser en halv million kroner til prosjekter som kan “bidra til å sikre eller skape arbeidsplasser som fjerner plastforsøpling og gjør plastbruken mer effektiv på Svalbard”.

Søknadsfristen for Svalbard er allerede 1. juni 2020. Og: Søkere må ha et organisasjonsnummer, heter det. Utlysningen retter seg særlig mot bedrifter som jobber for å redusere plastforsøpling, øke gjenvinning eller bruke plast mer effektivt.

Miljø i korona-fare

Rasmus Hansson er bekymret for miljø-effekten av koronakrisen.

– Plastforsøplingen og altfor ineffektiv bruk av plast er problemer verken natur, reiseliv eller sjømatnæring kan leve med. Problemet blir enda større hvis koronakrisen ødelegger bedrifter og næringsliv som skulle være med å løse problemene, sier Hansson.

Koronapandemien har ført til den største arbeidsledigheten i Norge siden 1930-årene.

– I denne unntakstilstanden er det viktigere enn noen gang å investere i miljøvern og grønne jobber, sier Hansson i pressemeldingen.

Poseinntekter

Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond. Medlemmene av fondet er fra de store dagligvarekjedene til både store og små aktører i faghandelen. Inntektene til fondet kommer fra salg av plastposer; 50 øre per plastbærepose som omsettes av medlemmene. Pengene er øremerket miljøtiltak innen plast.

Det er totalt 13 millioner kroner som tildeles over hele landet, og beløpet som tildeles hver aktør er 500 000 kr. Svalbard er sikret en slik tildeling. Fondet regner med at rundt halvparten av tilskuddene vil gå til plastrydding.

Til høsten lyser fondet ut ytterligere 80 millioner, til disse og andre plast/miljø-formål.

Powered by Labrador CMS