Har fått flere rabies-svar

Rever hadde ikke rabies.

Denne reven ble funnet i hytteområdet på Vindodden i sommer og analysert for rabies. En rev funnet i samme området har fått påvist rabies.
Denne reven ble funnet i hytteområdet på Vindodden i sommer og analysert for rabies. En rev funnet i samme området har fått påvist rabies.
Publisert

Torsdag kom nyheten om at det siden mai er påvist rabies i fire rever og ett reinsdyr på Svalbard.

De siste tre tilfellene av rabies ble påvist i rev som ble funnet ved Ebeltofthamna i Krossfjorden, ved Heleysundet mellom Barentsøya og Spitsbergen, og på Vindodden.

To rever som ble funnet i Hornsund-området har også vært inne til analyse. Nå viser det seg at de to revene som ble funnet i begynnelsen av september ikke hadde rabies.

Morten Wedege, miljøvernsjef hos Sysselmannen, oppfordrer likevel folk om å ta kontakt når de ser mistenkelig atferd hos dyr.

– Vi går nå inn i første helgen av rypejakten og vi gjentar oppfordringen til rypejegere og øvrige om å være oppmerksomme og melde fra til Sysselmannen hvis de ser rev eller rein som har unaturlig atferd, eller død rev eller rein, sier Wedege.

– Vi ber folk om å ta sine forholdsregler. Rev må ikke mates. Hunder må være i bånd og må ikke stå uten tilsyn. Vi viser også til oppfordringen fra Longyearbyen sykehus om at alle som skal ha kontakt med vilt på Svalbard og som ikke er vaksinert tidligere, vaksinerer seg mot rabies, legger han til.

Powered by Labrador CMS