Hentet skiekspedisjon

To menn er hentet fra Tromsøbreen sørøst på Spitsbergen fordi de begynte å gå tomme for mat. De ble hentet av Sysselmannens redningshelikopter.

De to mennene hadde gått Spitsbergen på langs og var på vei nordover igjen da Sysselmannen hentet dem ved Tromsøbreen.
Publisert

– De ville kommet i en situasjon der de ville gå tom for mat og det ville blitt fare for liv og helse, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

De to som er hentet er begge nordmenn i 30-åra, og var på tur med to hunder. De ble hentet med helikopter og fløyet til Longyearbyen onsdag ettermiddag.

De to skulle gå Spitsbergen på langs. «I tillegg til at de ikke har hatt med seg tilstrekkelig med mat, har isforholdene endret seg slik at de hadde måttet gå en annen og lengre rute tilbake. De to mennene klarer derfor ikke å fullføre turen frem til møtepunktet for skutertransport som ligger utenfor Sør-Spitsbergen nasjonalpark», skriver Sysselmannen på sine nettsider.

Skjøt isbjørn

Etter det Svalbardposten erfarer er mennene de samme som skjøt en isbjørn i Isbukta sørøst på Spitsbergen torsdag. Dette vil ikke Andreassen bekrefte.

På bloggen sin skrev de to i går: «Vi er usikre på isen videre og om vi har rasjoner til alternative ruter over fjellet. For å avslutte turen på en sikker måte har vi spurt om å bli hentet her fremfor 6 mil lenger nord. får svar på dette i morgen tidlig.»

Powered by Labrador CMS