Se video i saken:

Her gikk skredet på Fridtjovbreen

Et massivt skred gikk fra toppen av sørspissen på Marcussenfjellet og begravde to snøskutere. To tyske turister omkom torsdag ettermiddag i snøskredet.

To tyske turister omkom i skredulykken.
To tyske turister omkom i skredulykken.
Publisert
Skredet gikk fra toppen av fjellet på 551 meter.
Skredet gikk fra toppen av fjellet på 551 meter.

Det var de tyske statsborgerne Sascha Brandt (39) og Magdalena Katarina Zakrzewski (40) som omkom i snøskredet på Fridtjofbreen torsdag 20. februar. De pårørende er varslet, skriver Sysselmannen på sine nettsider fredag kveld.

De har fredag vært ute og tatt bilder av området der skredet gikk. Et massivt skred med store snøblokker har gått fra toppen av sørspissen av Marcussenfjellet.

Skredet gikk på sørspissen av Marcussenfjellet på Fridtjovbreen.
Skredet gikk på sørspissen av Marcussenfjellet på Fridtjovbreen.

Det var rett før klokken 15 torsdag ettermiddag at Sysselmannen fikk melding om at to personer var savnet ved breen, som er rundt 15-20 kilometer sør for Barentsburg.

To tyske turister omkom i skredet på Fridtjovbreen torsdag ettermiddag.

Personene var i et snøskuter-turfølge med tre andre turister og to guider da de ble tatt av et snøskred. De var på tur med det russiske turselskapet Arctic Travel Company Grumant.

De to savnede ble funnet av de andre i turfølget, og det ble satt i gang livreddende førstehjelp. Da legen kom til stedet klokken 17 ble de erklært omkommet. Terje Carlsen, kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, forteller at det nå blir satt i gang en etterforskning.

Les mer her:

To tyske personer omkommet i skred

Skredulykken etterforskes videre

Powered by Labrador CMS