Her kan du se opptak fra møtet om energigebyrene

Onsdag gjennomførte politikerne sitt ekstraordinære møte for å sette nye energitariffer.

Publisert Sist oppdatert

Direktesendingen sendes via Longyearbyen lokalstyres kommune-tv. Svalbardposten har derfor ikke kontroll over teknikken til sendingen.

I dag møtes politikerne nok en gang for å debatt om energigebyrene, altså prisen for strøm og fjernvarme i Longyearbyen.

Det skjer som følge av at vedtaket lokalstyret vedtok i desember, i mars ble opphevet av Justisdepartementet, som mente vedtaket var ulovlig. 

Årlige kostnader for energiproduksjon i Longyearbyen har økt om lag 130 millioner kroner fra 2023 til om lag 269 millioner kroner for 2024.

I fjor høst ga regjeringen 50 millioner kroner i strømstøtte til Longyearbyen som skal brukes i år. Likevel må gebyrene øke med 60 prosent i snitt.

Da lokalstyret skulle vedta priser i desember, foreslo og anbefalte administrasjonen i LL også at gebyrstrukturen for energi burde endres. Det for å få mer energieffektive bygg i Longyearbyen på sikt. Det skulle lønne seg å bruke mindre energi.

Lokalstyret valgte å ikke vedta anbefalingen fra administrasjonen, fordi det ville bety en svært stor prisøkning for innbyggerne. De valgte i stedet å legge den store prisøkningen på fire store energiforbrukerne.

Powered by Labrador CMS