Her kan Svalbard-reisende teste seg

I Fredrik Langes gate i Tromsø kan Svalbard-reisende ta gratis hurtigtest.

Teststasjonen i Tromsø: Teststasjonen ligger i Fredrik Langesgate.
Teststasjonen i Tromsø: Teststasjonen ligger i Fredrik Langesgate.
Publisert

Det kan også fastboende på Dr. Dropins testsenter på Gardermoen, skriver de på sine nettsider.

– Alle som skal ha gyldig sertifikat eller bevis på nettsiden Helsenorge kan komme til oss og få det. Hvis man skal ha svar på det innen rimelig tid er det hurtigtest som må tas. PCR-testene er det et døgns svartid på, minst, sier fagleder ved Tromsø kommunes koronasenter, Øivind Benjaminsen.

Alle får hurtigtest gratis, også turister, ifølge faglederen. Benjaminsen påpeker at kommunen ikke lengre gir ut attest i form av fysisk papir lengre, og at om man ønsker det så må man kontakte en privat aktør.

– Hvordan er ventetiden på teststasjonen?

– Det har vært varierende. Smittetallene i Tromsø har vært veldig opp og ned i det siste. Nå gikk det noe ned i går – men vi får se hva dagens tall blir. Som alltid vil vi oppfordre folk til å beregne god tid, og gjerne ta testen kvelden før man skal reise, sier Benjaminsen.

Tidligere kunne Svalbard-reisende teste seg på Tromsø Lufthavn. Det jobbes med å opprette en teststasjon der for å kunne teste de som kommer fra utland, men Svalbard-reisende vil ikke kunne teste seg her på grunn av lokasjonen av stasjonen.

På Dr. Dropin sine nettsider skriver de at hvis man er fastboende på Svalbard, så har man rett på en gratis antigen/hurtigtest med attest hos dem på Oslo Lufthavn Gardermoen.

«Ved å vise e-post fra Svalbard skattekontor som bekrefter at du er registrert som fastboende på Svalbard, får du gratis hurtigtest med attest», skriver Dr. Dropin.

Powered by Labrador CMS