Her kommer byens nye bilverksted

Arctic Spitsbergen Service åpner garasjeporten på nyåret.

Karl-Eric Melander viser frem lokalet som i januar skal bli et nytt bilverksted.
Karl-Eric Melander viser frem lokalet som i januar skal bli et nytt bilverksted.
Publisert

Snart kommer det et nytt bilverksted i Longyearbyen.

– Det skal være et bilverksted hvor vi også kan ha mulighet til å yte service på snøskutere og båter, forteller Arild Tistel.

Les også: Solgte rekordmange biler i fjor, snart blir det bildeling

Førde-karen er styreleder i Arctic Spitsbergen Service, og har med seg Arne Kristoffersen, Sjur Eide, Tore Arnesen Wensel, Knut Asgeir Kalvik og Karl-Eric Melander som styremedlemmer. Bedriften eies av disse seks og Siw Beathe Landro.

I storbilgarasjen

De har allerede leid lokale, bestilt utstyr og skal snart ansette mekanikere som skal fikse biler, snøskutere og båter i den gamle storbilgarasjen like ved brannstasjonen.

– I første omgang skal vi ansette to personer. I tillegg skal en av eierne være der i oppstartsfasen. Etter hvert skal han byttes ut med enda en nyansatt, forteller Tistel.
Arild Tistel driver med bilberging i Førde. Han trekker også i trådene når et nytt bilverksted åpner i Longyearbyen på nyåret.
Arild Tistel driver med bilberging i Førde. Han trekker også i trådene når et nytt bilverksted åpner i Longyearbyen på nyåret.

Firmaet ble opprettet allerede i fjor sommer. Da fikk Tistel en forespørsel fra noen på Svalbard som mente det kunne være behov for bedre verkstedkapasitet i Longyearbyen.

– Vedkommende spurte om jeg kunne være interessert i å sjekke ut om det var mulig å starte opp noe. Jeg har vært i bilbransjen i 20 år, og trommet sammen noen bekjente som jeg så for meg var spenstige nok til å bli med på en slik satsing. Blant dem var noen med lokal tilhørighet, sier Tistel.

Konkurranse og samarbeid

På nyåret er altså ikke Svalbard Auto lenger det eneste bilverkstedet i Longyearbyen.

– Det var kanskje behovet for konkurranse som gjorde at jeg fikk forespørselen i sin tid, men det kommer til å bli både konkurranse og samarbeid. Vi tar sikte på å styrke servicetilbudet i byen, sier Tistel.

Selv blir han værende i Førde, hvor han jobber med bilberging.

– Jeg har vært en del på Svalbard og trives veldig godt der, men jeg kommer ikke til å flytte opp permanent nå. Det er imidlertid ikke umulig at det kan skje i fremtiden, sier han.

Powered by Labrador CMS