Hevingen starter torsdag

Russiske dykkere vil assistere for å sikre at ingen deler fra det styrtede helikopteret går tapt.

Publisert

Skipet «Maersk Forza» er på vei mot Svalbard for å heve helikoptervraket. Skipet forventes å ankomme torsdag, ifølge Havarikommisjonens nettsider.

Skipet er utstyrt med undervannsfarkoster og en kompenserende kran. En spesialist fra den russiske helikopterprodusenten vil være til stede for å gi anbefalinger om hevingen for å ivareta vraket under løftet. Dykkere fra Russian Ministry of Emergency Situations (EMERCOM) vil assistere under hevingen for å sikre at ingen deler går tapt.

Vraket vil bli transportert til passende fasiliteter på norsk fastland for videre undersøkelser av havariinspektører fra Havarikommisjonen med russiske Interstate Aviation Commitee (IAC).

Undersøkelsen etter ulykken ledes av Havarikommisjonen, som nå er etablert i Longyearbyen med representanter og rådgivere fra det russiske IAC.

Undersøkelsesteamet har startet informasjonsinnhentingen via intervjuer, opptak av radiokommunikasjon og dokumentasjon.

«På dette tidspunktet fokuserer undersøkelsen på meteorologiske forhold, helikopterets tekniske tilstand og pilotenes kompetanse og erfaring», skriver havarikommisjonen på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS