Oppdaget ødelagte rør:

Hilmar Reksten stengt hele uken

I forbindelse med arbeid knyttet til fjernvarmerør mandag denne uken ble det oppdaget en skade på de gamle vannrørene. Hilmar Reksten ble derfor stengt hele uken.

Byggleder Reidar Tolsrød i Rambøll.
Byggleder Reidar Tolsrød i Rambøll.
Publisert

– Det var en stor lekkasje på fjernvarmen her i vinter, og hele grunnen sank. Da vi gravde opp for å legge ned nye rør oppdaget vi skaden på drikke- og brannvannrørene, så jobben endte opp med å bli større, sier byggleder i Rambøll, Reidar Tolsrød.

Rørene har fått seg en knekk som følge av at grunnen har flyttet på seg. Hadde de fått ligget som de var, kunne det endt med at det gikk hull på rørene og en ny lekkasje på vannrørene.

– Det kom ikke som noen stor overraskelse. Det er ganske vanlig her, og egentlig litt typisk at vi oppdager skader på rør når vi graver opp bakken, sier han.

Hvis det hadde gått så langt at det endte med en lekkasje, kunne skadene ha blitt store. Hele den nye Coop-tomten hadde ifølge bygglederen vært oversvømt i løpet av kort tid.

– Vann kan gjør enorme skader, sier Tolsrød.

En av de største utfordringene når det kommer til fjernvarmenettet i Longyearbyen er at det er et stort etterslep på vedlikehold, ifølge bygglederen.

– Behovet er enormt for vedlikehold. Når man først fikser rørene etter at de er ødelagt blir det som å slukke branner. Det er i tillegg veldig dyrt, sier han.

Longyearbyen Lokalstyre jobber derfor med en tiårsplan for fjernvarmenettet, som inkluderer en større investering i fjernvarmenettet for å få ned driftskostnadene.

Fredag ettermiddag blir Hilmar Reksten asfaltert, og veien blir deretter åpnet igjen.

Powered by Labrador CMS