Julehilsen fra Hopen

Feiret jul i gammel fangsthytte.

Mannskapet på Hopen innledet julefeiringa med julegrøt og spekemat i den over hundre år gamle fangsthytta «Nilsebu». Fra venstre: Erik Sommerseth fra Fauske, Hans-Olaf Reitås fra Meråker, Trond Helland fra Grimstad og Bjørn Ove Finseth fra Leksvik.
Publisert

Det meldes om ei fredelig julefeiring på Svalbard. Mens store deler av fastlandet har vært ille plaget av uvær, har snøen dalt lett ned i Longyearbyen uten hendelser av noe slag. Sysselmannen har omtrent ikke hatt en eneste telefon.

På Svalbards utposter har også julefeiringen gått sin gang. Her er en hilsen Svalbardposten fikk fra Bjørn Ove Finseth på den meteorologiske stasjonen på Hopen tirsdag morgen.

«På ishavsøya Hopen i Barentshavet er vi fire mann som jobber og bor på den meteorologiske stasjonen. Hit kom vi den 2. desember, og vi skal være her til månedsskiftet mai/juni. Vi feiret jul med å spise julegrøt i den gamle fangsthytta «Nilsebu», som ble satt opp i 1908. God stemning i ei lita fangsthytte med straringlys, varm grøt og spekemat mens storhavet slo innover stranda rett utenfor. På julekvelden fikk vi et lett snødrag, det var vindstille, og vi hadde temperaturer så vidt under null.

På kvelden ble det tradisjonell ribbemiddag med multer og fløte til dessert».

Powered by Labrador CMS