Miljøstasjonen åpner i dag:

Fikk teste ut den nye miljøstasjonen

Og barna var ikke nådig i sin tilbakemelding til lokalstyret.

14 spente unger fra Polarflokken fikk mandag prøveteste den nye miljøstasjonen ute på Hotellneset.
Ungene fra barnehagen var de første som fikk komme inn på miljøstasjonen.
Det var både gaffeltrucker og gravemaskiner på plass i miljøstasjonen. I tillegg fikk de se hvor de skulle sortere avfall.
I den nye miljøstasjonen er publikumsområdet mer adskilt fra selve miljøstasjonen. Det fikk barna teste ut, og fikk gitt beskjed om at et skilt manglet.
I tillegg fikk de teste ut å kaste avfall ned i konteinerne.
Elektrisk avfall var veldig viktig å sortere ut, og det gikk gjengen velvillig med på å fikse.
Det var nok noe utfordrende å hive det elektriske materiellet i jernburet, men de fleste fikk det til.
En ødelagt klokke ble også tatt med for å resirkuleres. Alt som nemlig sorteres ut av søppel på miljøstasjonen blir sendt ned til Tromsø.
Når man ikke rakk helt over buret, så var det viktig å finne kreative måter å levere avfallet på. Det ble ikke anbefalt i etterkant av testen.
Renovasjonsleder Karine Hauan pratet litt med ungene og viste dem hvor farlig avfall som batterier skulle ende opp.
Inne på rommet for farlig avfall fikk ungene være med å sortere ut batteriet og annet som de hadde samlet opp for å kaste.
Alle ungene trodde først batteriene ikke var farlig, men etter å ha pratet litt med folkene fra miljøstasjonen lærte de at det kanskje var farlig avfall likevel.
Renovasjonsleder Karine Hauan viste også ungene gjennom vinduet hvor brannslangen til avfallsanlegget var. I tillegg kunne de se den helt nye gravemaskinen som var kommet på plass.
Gjengen som besøkte miljøstasjonen mandag. Fra venstre bak: Daniel Nyheim, Karl August Holmquist, Eva Olava Angen, Mathea Louise Felde Johansen, Tuva Stübner Bøckman, Lilly Amundsen, Mia Serra Cruz, Karsten Ravn Larsen og Marvin Julian Klungseth Rotevatn. Foran fra venstre: Ingelin Stakvik, Åsne Klein-Paste, Naomi Avery Dayao Tobiasson, Phumiphat Sirirutwaraton, Johanna Dorthea Kvisler Myrefelt, Åsne Solea Sandal Strømseng, Dagny Kristensen Prestsæter og Elisei Shutko.
Publisert Sist oppdatert

Prøv Svalbardposten for 10 kr første måned!

Betal enkelt med Vipps

Abonnementet fornyes automatisk til 220 kr per måned.

Powered by Labrador CMS