Unge Høyre:

En skole for alle

Ikke alle gleder seg til å begynne på skolen.

ENGASJERT: Noah Andreas Leinan Johannessen og Svalbard Unge Høyre mener det er viktig at skoleelever har en helsesykepleier å gå til.
Publisert

Nylig var det skolestart og elevene har tatt fatt på et nytt skoleår. De aller fleste gleder seg, men det er også noen som ikke ser frem til et nytt år på skolen. Ikke fordi det blir for mye lekser og strev, men rett og slett fordi de ikke trives, eller har det bra. Årets UngData undersøkelse viser dessverre at andelen av ungdomskoleelevene som har en venn de kan stole på går ned og det er færre som driver med en fritidsaktivitet. Det er akkurat derfor vi elever trenger noen å gå til hver eneste dag i skolen. Derfor mener Svalbard Unge Høyre at det burde være en helsesøster (helsesykepleier) hver dag på skolen.

Videre avdekker UngData undersøkelsen at det er en økende ensomhet blant ungdom i Longyearbyen. Et tiltak for å bekjempe dette bør være å gjeninnføre UHU som selvstyrt ungdomshus, slik at ungdommen har en møteplass hvor de slipper å føle seg overvåket av voksne. Svalbard Unge Høyre mener at dette kan løses ved å innføre samme løsning som på biblioteket eller treningsrommet.

Unge Høyre synes det er gledelig at det i år er flere som velger å bli i Longyearbyen for å ta videregående skole, enn de som reiser til fastlandet for å gå på skole der. Vi tror at enda flere hadde valgt å bli dersom vi hadde hatt flere yrkesfaglige linjer ved Longyearbyen skole. Yrkesfag og valgfrihet er viktige satsningsområder for Unge Høyre, og vi mener dette kan løses blant annet ved å samarbeide med privat næringsliv.

Supert valg - stem Høyre!

Powered by Labrador CMS