Hund jaget reinsdyr ned mot fjorden

Reinsdyret ble skremt og slitent. Hundeeieren kan vente seg en reaksjon fra politiet.

VILLE SJEKKE: Sysselmannens miljøvernavdeling sjekket hvordan det gikk med det skremte reinsdyret. I bakgrunnen ser du vinkelstasjonen ved Todalen.
Publisert
Hunden jaget et reinsdyr da den kom ned lia og forbi byhundegården.

Klokka halv fire onsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en hund hadde løpt etter et reinsdyr.

Hunden hadde kommet seg ut fra byhundegården, fikk Svalbardposten først vite.

Fra Elise Strømseng, som befant seg i hundegården da dette skjedde, får Svalbardposten vite at hunden ikke kom fra deres innhegninger.

– Først kom det en hund forbi oss, så kom eieren halsende bak. Det så ut som han kom ned fra en tur på Sukkertoppen, forteller Strømseng.

Politiet var raskt på plass ved hundegården, og et helikopter ble sendt ut for å se etter hunden og reinsdyret. Reinsdyret ble funnet svømmende innerst i Adventfjorden.

– Det viste seg at reinsdyret fikk seg en svømmetur på en times tid. Derfor sendte vi noen av våre folk ut med en liten båt, forteller sysselmannsførstebetjent Håkon Toresen.

Folk fra Sysselmannens miljøvernavdeling observerte dyret fra båten ved utløpet til Adventelva. Da dyret endelig kom seg i land virket det skremt og slitent. Ellers så det ut til å være uskadd og, etter forholdene, i ganske god form.

Det hele begynte altså med at en hund klarte å komme seg ut av byhundegården.

– Vi har opprettet en sak mot hundeeieren, opplyser Toresen.

Hendelsen er langt fra den første av sitt slag i Longyearbyen. Senest i februar i år skrev vi om reinsdyr som pines av løse hunder.

Politiet har tidligere sagt til Svalbardposten at slike hendelser er noe de ser alvorlig på.

Powered by Labrador CMS