Hundesesongen i gang

To hundeløp ble arrangert i helgen, kampen om pallplassene ble hard.

Friskt: I 25 minusgrader gikk starten i Hilmar Nøis Trail lørdag. Seks spann stilte, men to av dem kom litt for seint til start.
Publisert
Vant: Solfrid Håkenstad (bildet) vant Bolterdalen Rundt i klassen for to hunder med tiden 17:18. Elin M. Lien vant klassen for én hund med tiden 24:46.
Preparerte løyper: Hundeklubben hadde fått preparert en seks kilometer lang løype. Tre kilometer av den var imidlertid kjørt i stykker av skuterkjørere. Her fra målområdet.

6. Elin M. Lien, 5 hunder, 4:12:31

Klokken 10 lørdag gikk starten i hundesledeløpet Hilmar Nøis Trail fra den gamle nordlysstasjonen i Adventdalen.

Liv Bjørsviks spann var først tilbake i byen, med tiden 2:40:23. Få sekunder bak kom spannet til Lena Danielsen med tiden 2:40:31. Erik Rodesjø kapret tredjeplassen da han kom i mål fire minutter etter.

Obligatorisk hvile

Løpet gikk fra den gamle nordlysstasjonen til Passhytta. Der var det en time obligatorisk hvile for hundene, og en matbit til kjørerne. Deretter satte de kursen tilbake mot Longyearbyen og målgang ved den gamle nordlysstasjonen.

Vinneren av lørdagens løp får fordelen av å starte sist i hundeklubbens hovedløp Trappers Trail i april, og kan dermed «jakte» på de andre hundespannene.

Trått føre

Ifølge Elin M. Lien, som både var arrangør og med i løpet, var føret trått. Ingen klarte å slå Solfrid Håkenstads løyperekord på 2 timer og 22 minutter fra 2011.

Hundesledeløpet Hilmar Nøis Trail ble første gang arrangert i 2010.

Populær snørekjøring

Søndag var det konkurranse også for dem som ikke har hunder nok til å stille eget spann. Da ble Bolterdalen Rundt arrangert for andre gang, med 15 løpere fordelt på to klasser. En for de med én hund, og en for de med to hunder.

– Det var kjempebra oppmøte i 25 minusgrader, tøffe folk, forteller Elin M. Lien i hundeklubben.

Løypa var på rundt seks kilometer.

– Bolterdalen Rundt var nytt i fjor, men vi har fått masse positive tilbakemeldinger om at folk synes det er gøy med et kort og uhøytidelig løp som alle kan være med på, forteller Lien.