Vant hundeløpet

Solfrid Håkenstad og Erik Rodesjö var hundeløpet Trappers Trail på 75 kilometer, som gikk av stabelen i helga. Vinnerne stilte med åtte hunder, i klassen store spann.

Solfrid Håkenstad med sine åtte hunder suser mot mål ved Huset søndag, og vant årets Trappers Trail sammen med Erik Rodesjö, som kjørte første etappe lørdag.
Publisert

Klassen for små spann ble suverent vunnet av Lena Danielsen og Fredrik Lindgren med fem hunder på tiden 3:47:22.

Totalt 15 spann stilte til start ved Unis lørdag, alle bortsett fra en deltaker er bosatt på Svalbard.

To etapper

Løpet går over to dager, og var det femte i rekken siden første Trappers Trail ble arrangert i 2009. Første etappe går fra Unis via Adventdalen, Todalen, Bødalen og Colesdalen til Kapp Laila, og er på 40 kilometer. Andre etappe går fra Kapp Laila via Fardalen og Longyearbreen, til målgang ved Huset søndag ved 13-tiden.

Raskere bikkjer

Solfrid Håkenstad og Erik Rodesjö vant knepent på tiden 3:36:18, 19 sekunder foran Liv Bjørsvik og Mads Leiddal. Tina Sølvsten kom på tredje plass med tiden 3:37:37.

Vinnertiden har falt drastisk i løpet av de fem årene løpet har vært arrangert. I 2009 var den 4:30:00, i år nærmere én time raskere.

Les mer om løpet i fredagens utgave av Svalbardposten!