Ønsker å støtte nye prosjekter - nå kan du søke

Hurtigruten Foundation søker nye prosjekter de ønsker å støtte.

Aktiv i friluft har fått støtte til sitt søppelryddingstokt. Her fra et annet tokt til Forlandet i fjor.
Publisert

Hittil i 2022 har Hurtigruten Foundation delt ut til sammen 833 000 kr til prosjekter over hele verden, deriblant Aktiv i Friluft på Svalbard. Flere andre Svalbard-organisasjoner og prosjekter har mottatt støtte tidligere, og nå søker organisasjonen nye mottakere for støtte.

Verdiskapende prosjekter

Henrik Lund, daglig leder i Hurtigruten Foundation, trekker frem Svalbards spesielle rolle i Hurtigrutens historie.

– Vi mener at all turisme skal bidra positivt til samfunnene og naturområdene som besøkes, så for oss er det naturlig å støtte prosjekter som bevarer og utvikler steder der vi legger til kai på en bærekraftig måte. Det er få steder i verden der dette er så tydelig som på Svalbard, med sin helt unike natur og fantastiske lokalsamfunn. Jeg håper flere som jobber med bærekraftige og verdiskapende prosjekter for både lokalbefolkning og tilreisende på Svalbard søker midler fra oss, sier Lund.

Flere har fått støtte

Aktiv i Friluft fikk i år støtte til sitt søppelryddingsprosjekt på Forlandet, og tidligere har «Hearts in the ice» også fått støtte. Av andre lokale prosjekter har kulturskolen fått støtte til innkjøp av instrumenter, og Norske redningshunder på Svalbard fikk også 200 000 til trening av lavinehunder.

Totalt har 10 prosjekter mottatt støtte hittil i 2022.

Søknadsfristen for å motta støtte fra Hurtigruten Foundation nå går ut 1. november.

Powered by Labrador CMS