Hurtigruten vurderer salg av eiendommer på Svalbard

Sist torsdag vedtok styret i Hurtigruten Svalbard AS å sette i gang en prosess for å kartlegge muligheter og verdifastsettelse mot et eventuelt salg av eiendommer.

Per Brochmann, destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard.
Per Brochmann, destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard.
Publisert

Det er sendt ut en børsmelding i dag, tirsdag 13. oktober.

Ifølge destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, er det en sak som har ligget lenge, men at man har ventet på hans tiltredelse før man tok tak i den. Han avviser at det har noe med koronakrisen å gjøre.

– Vi har den siste tiden blitt kontaktet av flere norske og utenlandske eiendomsinvestorer som er interesserte i å kjøpe eiendommene våre på Svalbard, sier Brochmann.

Hurtigruten Svalbard eier, ifølge 2019-regnskapene, fast eiendom til en verdi av 233 millioner kroner.

Anerkjente aktører

Ifølge børsmeldingen eier og opererer Hurtigruten Svalbard tre hoteller, butikker, flere leiligheter og drifter en stor mengde aktivitets- og utfluktstilbud.

«I løpet av prosessen vil Hurtigruten Svalbard ha en dialog med norske og internasjonale interessenter og se på flere partnerskapsmuligheter», står det i meldingen.

Eiendommene var i utgangspunktet ikke til salgs, men fordi henvendelsene er fra «svært anerkjente og seriøse aktører», ifølge Brochmann, har styret nå altså satt i gang en prosess.

– Vi har ingen planer om å legge ned eller kutte satsingen på Svalbard. Snarere tvert i mot. Hurtigruten har et langsiktig perspektiv og vil heller øke satsingen ytterligere på Svalbard som destinasjon og på Hurtigruten Svalbard, sier Brochmann.

Langsiktig leieavtale

Disse mulighetene inkluderer alt fra salg av selve eiendommene til et langsiktig partnerskap.

– Men Hurtigruten har én viktig forutsetning; dersom vi lander på salg, vil det kun skje med en svært langsiktig leieavtale i bunn og et partnerskap som har de samme verdiene som oss, presiserer destinasjonsdirektøren.

Carnegie AS er engasjert som finansiell rådgiver i prosessen.

Powered by Labrador CMS