Vil ha lokal eier

Politikere og næringslivet ønsker seg lokale eiere av Hurtigrutens Svalbard-eiendommer.

LOKALSTYRELEDER: Arild Olsen ønsker at eventuelt nye eiere av Hurtigrutens eiendommer på Svalbard, er lokalt forankret.
Publisert

Lokalstyreleder Arild Olsen ser ingen dramatikk i at Hurtigruten vurderer å selge sine eiendommer på Svalbard, slik det ble kunngjort i en børsmelding tirsdag.

– At eiendommer selges i Longyearbyen er ikke noe nytt. Det som er spesielt med denne eiendommen er størrelsen på den. For meg er det viktigste at næringsaktører er lokalt forankret og viser en vilje til å være med fremover. Derfor er det hyggelig at Hurtigruten sier at de fortsatt skal være en tydelig reiselivsaktør i Longyearbyen, og det er bra at Store Norske har vist interesse for eiendommene, sier Olsen til Svalbardposten.

Ønsker lokale

LEDER: Terje Aunevik i Svalbard Næringsforening ønsker lokale eiere av Hurtigrutens eiendommer på Svalbard.

Leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik, betegner nyheten om Hurtigrutens mulig fremtidige eiendomssalg som «spennende og interessant».

– Det er ikke ulogisk siden Hurtigruten, som de selv opplyser, ikke primært er et eiendomsselskap. Det virker da fornuftig å få inn noen andre. Det er mer spennende hvem som kommer inn. Jeg håper selv at det blir et lokalt selskap, at dette blir en aktivitet som legges her i Longyearbyen. I det perspektivet er jo Store Norskes holdning veldig interessant, og jeg har ikke registrert at noen andre lokale er på banen, sier han.

– Hva med frykten for utenlandske aktører?

– Det er vel ikke automatisk fritt fram siden myndighetene skal godkjenne eventuelle salg, svarer Aunevik.

– Spennende og interessant

DAGLIG LEDER: Ronny Brunvoll i Visit Svalbard forstår at Hurtigrutens eiendomssalg skaper uro, men mener det er ugrunnet.

Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, ser heler ingen umiddelbar dramatikk i nyheten.

– Jeg forstår at folk i disse tider er urolige og at det er lett å gjøre koblinger både hit og dit. Det er det etter mitt syn ikke grunnlag for. Hurtigruten Svalbard skal fortsatt være en aktør i reiselivet på Svalbard, men ønsker å skille ut eiendomsdelen og konsentrere seg om drift. Det er generelt ikke en uvanlig modell, påpeker han.

Powered by Labrador CMS