Hurtigruten omorganiserer:

Oppretter to nye enheter

Hurtigruten spisser ulike deler av konsernet og oppretter to nye enheter – en som skal drive rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes, og en som skal drive ekspedisjonscruise-virksomheten.

Hurtigrutens MS
Hurtigrutens MS "Roald Amundsen" er et av Hurtigrutens ekspedisjonsskip som seiler rundt Svalbard.
Publisert

Det skriver de i en pressemelding. Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group sier at dette sikrer enda skarpere fokus og et tydeligere skille mellom to unike produkter.

– Dette handler om å rigge Hurtigruten konsernet for fremtiden. Den nye organiseringen staker ut kursen for videre vekst og utvikling både for rutetrafikken langs norskekysten og ekspedisjonscruise, sier han.

Arbeidet med Hurtigrutens organisering startet før pandemien, fremkommer det av pressemeldingen. «I tillegg til videre satsing på landbasert virksomhet på Svalbard, er resultatet av dette arbeidet å rendyrke hoveddelen av Hurtigrutens virksomhet i to ulike enheter», skriver de. Pressemeldingen kommer få dager etter at Hurtigruten Svalbard meldte om et eventuelt salg av bygningsmassen sin på Svalbard.

Fra 2021 vil Hurtigruten ha en ekspedisjonscruise-flåte på minst åtte små, spesialbygde ekspedisjonscruiseskip. De seiler årlig innom mer enn 250 reisemål, blant annet Svalbard.

– Andre halvår 2021 ser veldig bra ut for Hurtigruten, og vi ser veldig god etterspørsel også for 2022. Produktene våre, både på Svalbard, på norskekysten og på ekspedisjonscruise, er perfekt posisjonert. Ikke bare for perioden etter pandemien, men også for årene som kommer, sier Skjeldam.

Destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, sier til Svalbardposten at omorganiseringen ikke vil berøre dem.

Powered by Labrador CMS