I knipe på Diabas

Følget på fire som dro til Diabas mandag fikk problemer med snøskutere og manko på ved.

Uten ved ble det kaldt for følget som befant seg på Diabas. De ble hentet av Sysselmannen onsdag.
Uten ved ble det kaldt for følget som befant seg på Diabas. De ble hentet av Sysselmannen onsdag.
Publisert

Onsdag fløy Sysselmannen til på Diabas for å hente to personer som oppholdt seg i en hytte uten ved til å holde varmen med.

De to var med i et følge på fire personer som dro ut på to snøskutere et par dager før. Vel framme på bestemmelsesstedet stoppet den ene snøskuteren.

Onsdag var det fritt for ved på hytta, og to i følget bestemte seg for å kjøre til Longyearbyen for å få hjelp til snøskuteren som hadde stoppet, og for å hente mer ved.

– Snøskuteren de to kjørte med gikk fri for bensin i Adventdalen. Det utviklet seg etter hvert til et redningsoppdrag. Vi fløy ut til DIabas og hentet de to som var der. De to som hadde fått stopp i Adventdalen kom seg inn til byen på egen hånd, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

Sysselmannen ser på saken, og vurderer en reaksjon. Sysselmannen henstiller folk som ferdes i felt om å ha tilstrekkelig med nødutstyr med seg på turen. Det vil si blant annet satelittelefon, inreach, nødpeilesender, skredsøker, GPS, skremmemidler mot isbjørn, våpen, telt/primus.

Powered by Labrador CMS