Pengedryss over kulturen

Forrige uke fikk lag og foreninger til sammen 2,7 millioner korkkroner. Mest fikk Svalbard Turn, som blant annet skal bygge ny klatrevegg.

Får mer plass: En ny klatrevegg skal gjøre det mulig for enda flere å klatre samtidig. Nå har Svalbard Turn fått korkpenger til prosjektet. Her er barneklatrerne i aksjon.
Publisert

Administrasjonsutvalget ga forrige uke 100.000 kroner fra korkpengene til ny klatrevegg.

– Det er kjempespennende. Nå sitter vi og venter på tilbakemelding fra Gjensidigefondet på om vi får støtte fra dem også, sier koordinator Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

Hun forteller at klatreveggen skal utvides både i høyde og bredde

– Den blir utvidet slik at enda flere skal kunne klatre samtidig, sier Jakobsen.

Hun forteller at veggen i dag ikke er spesielt godt tilrettelagt verken for nybegynnere eller de svært erfarne.

– Det er snakk om at vi skal nå fra topp til bunn, og at veggen skal kunne holde 20 år fram i tid. Jeg håper vi får dette på plass, sier Jakobsen.

Mindre til stevner

Svalbard Turn fikk også 560.000 kroner til halleie, idrettsaktiviteter, deltakelse på stevner og fornyelse av utstyr. Idrettslaget søkte om 1,5 millioner kroner.

– Vi har fått flere undergrupper og medlemmer, så det vil nok bli mindre penger til aktiviteter, for eksempel færre turer til stevner og turneringer på fastlandet, sier Jakobsen.

Hun legger til at Svalbard Turn nok får til mye bra, selv om de ikke fikk alle pengene de søkte om. I fjor fikk de 600.000 kroner.

Mye til kor

Store Norske Mandskor søkte om 87.000 kroner til dirigent, korseminar, noter og drift. De fikk tildelt 70.000 kroner.

– Det betyr at vi kan fortsette å kjøpe dirigenttjenester av kulturskolen. Jeg tenker at vi kan drifte koret og ha en påvirkningskraft inn i kulturskolen. Vi kan også opprettholde driften slik den er i dag, sier Atle Husby.

Longyearbyen Blandakor søkte om 120.000 kroner, men fikk 70.000 kroner som mannskoret.

– Hva tenker dere om at dere blir like høyt prioritert som blandakoret?

– At vi har ulike uttrykk, og at det bør være plass til begge korene i byen. Vi er ikke konkurrenter, sier Husby.

Spill og musikk

Ungdomstrinnet ved Longyearbyen skole får 40.000 kroner til å sette opp musikalen «Hair», Tundradundrene får 15.000 kroner til noter og seminar, Bente Mari Mortensen får 5.000 kroner til å kjøpe utstyr til bandsamspill for ungdom, og Longyearbyen Storband får 100.000 kroner til sin drift.

Ellers drysser Administrasjonsutvalget penger over blant andre Svalnardo, Kultur- og fritidsforetaket, revylaget og Røde Kors.

Administrasjonsutvalget delte ut 2,7 millioner kroner tirsdag. Til sammen kom det inn søknader om 7,3 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS