– Ikke lenger håp om å finne den savnede i live

Ett av besetningsmedlemmene på KV «Nordkapp» er savnet i Barentshavet like utenfor Bjørnøya. Søndag ble redningsaksjonen avsluttet, og sent på kvelden frigav politiet navnet på den savnede.

En vernepliktig fra KV Nordkapp ble meldt savnet i Barentshavet lørdag morgen.
En vernepliktig fra KV Nordkapp ble meldt savnet i Barentshavet lørdag morgen.
Publisert

Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) i en pressemelding.

Det var ett besetningsmedlem om bord på kystvaktskipet «Nordkapp» som ble meldt savnet.

Personen ble sist sett ved 02.30-tiden natt til lørdag, og HRS ble varslet om at vedkommende var savnet klokken 10.10 i lørdag.

Da personen sist ble sett, var fartøyet nord-nordøst for Bjørnøya. I løpet av natten har det beveget seg omtrent 130 kilometer sørøstover, til rett øst for Bjørnøya, opplyser de.

Søndag morgen avsluttet HRS redningsaksjonen i Barentshavet.

– Det er ikke lenger håp om å finne den savnede i live. Søket fortsatte til morgentimene søndag, men uten funn, opplyser de i en pressemelding.

Der skriver de også at klokken 09 gikk det over til å være et søk etter antatt omkommet. De sivile fartøyene er dimittert, mens de to kystvaktfartøyene fortsetter søket.

Forsvaret har informert savnedes pårørende.

Sent søndag kveld gikk politiet ut med identiteten til den savnede vernepliktige, skriver VG.

Den savnede er 19 år gamle Sindre Saltveit fra Vormedal i Karmøy kommune.

Stor ressurser i søket

KV«Nordkapp» har selv søkt tilbake langs egen rute, og har fått bistand både fra Longyearbyen og andre fartøy.

Følgende deltok i søket:
KV «Nordkapp» har søkt nordover, tilbake langs sin egen rute,
KV «Barentshav» har søkt sørover langs ruten,
Sysselmannens helikopter var i søk,
Kystverkets fly fra Bodø var i søk,
Orion-fly var på vei ut fra Andøya,
samt flere sivilie fartøy

Kystradio Nord gikk ut med en MAYDAY RELAY-melding, og flere sivile norske og russiske fartøyer responderte. I starten var sikten god og det var gode søkeforhold i området.

Vernepliktig

Status klokka 1610 lørdag var at søket fortsette med samme styrke. Sikten i området var noe redusert, men forholdene var ellers som før.

– Den savnede er et mannlig, vernepliktig besetningsmedlem som var om bord som en del av førstegangstjenesten, opplyste kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret, Endre Barane.

Klokka 18.40 lørdag var statusen at den vertikal sikten er blitt så dårlig. HRS opplyste at det er lite hensiktsmessig å søke med fly. Sysselmannens helikopter nummer to ble derfor ikke satt inn, og Kystverkets fly returnerte til fastlandet. Det blir vurdert løpende om endringer i været gjør at det settes inn fly igjen.

KV «Nordkapp» disponerte fortsatt KV «Barentshav» og rundt 15 sivile fartøyer, som alle har fått tildelt sine søkeområder. «Polarsyssel» som var i transit fra Longyearbyen, er permittert siden det er tilstrekkelige fartøysressurser i søket allerede.

Powered by Labrador CMS