Helse- og omsorgsdepartementet:

Ikke tatt stilling til hvem som skal ta test-regningen

Klokken 15.43 fredag, nesten et døgn etter at vedtaket om test-påbud før reise til Svalbard ble offentliggjort, sier Helse- og omsorgsdepartementet at det fremdeles ikke er tatt stilling til hvem som skal ta regningen.

Teststasjon på Gardermoen.
Teststasjon på Gardermoen.
Publisert

– Det er ennå ikke tatt stilling til om det er de reisende selv eller staten som skal dekke kostnadene når den obligatoriske testingen i Norge før innreise til Svalbard. Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet er imidlertid godt kjent med problemsstillingen, og vil avklare dette så fort som mulig, skriver kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble i en epost til Svalbardposten.

Fredag formiddag ble det klart at Tromsø kommune tar regningen for de som testes på Langnes, mens man i Oslo må betale for testingen selv.

– Etter vår vurdering utføres testen på medisinsk grunnlag etter pålegg fra helsemyndighetene. Da kan vi ikke kreve betaling, sa fagleder for korona-testsenteret i Tromsø, Øivind Benjaminsen.

Da Svalbardposten tok kontakt med pressekontakt for teststasjon ved Oslo Lufthavn Gardermoen, i Ullensaker kommune, var de fredag formiddag ikke kjent med vedtaket.

– Vårt oppdrag er å teste reisende som kommer inn i landet, vi har ingenting å gjøre med de som reiser ut. Det er det eventuelt Avinor som ordner. På Gardermoen har de avtale med en privat aktør, sier pressekontakt Roger Sandum.

De reisende må derfor ta regningen for dette selv i Oslo.

Powered by Labrador CMS