Rundstjålet i Sjøområdet

Frekke tyver tok seg inn i kontorene til Better Moments AS natt til torsdag.

Fra dette lokalet i Sjøområdet mener Better Moments AS seg frastjålet betydelige mengder dyrt utstyr. Tyveriet har skjedd natt til torsdag, og saken er anmeldt til politiet.
Publisert

– Noen har tatt seg inn i kontorene våre i Sjøområdet og stjålet gjenstander til en verdi av 40-50.000 kroner, sier styreleder i Better Moments AS, Niklas Gerhardsson, på telefon fra Sverige.

Datautstyr

Det var ansatte i selskapet som oppdaget tyveriet i dag tidlig. Det virker som om den eller de som står bak visste nøyaktig hva de var ute etter.

– Det er stjålet to Mac-datamaskiner, en såkalt Macbook, og en mindre datamaskin fra samme leverandør. I tillegg er tre trådløse tastatur, noen trådløse datamus og to GPSer borte, sier Gerhardsson.

Han har ennå ikke fått full oversikt da de ansatte i dag har vært opptatt på annet hold.

– I løpet av kvelden skal vi forsøke å få oversikt over hva annet som kan være borte fra kontorene, sier Gerhardsson.

Ber om tips

Gerhardsson ber folk i Longyearbyen om å holde øynene åpne slik at tyveriet forhåpentligvis kan bli oppklart.

– Longyearbyen er et lite og gjennomsiktig samfunn. Derfor er det lite trolig at de som står bak vil forsøke å omsette utstyret her. Men vi vil gjerne ha det tilbake, og ber folk om å holde øynene åpne, sier han.

Forholdet er anmeldt til Sysselmannen som skal se nærmere på saken i morgen.

– Vi har mottatt informasjon om at det har vært et tyveri fra et kontorlokale. Vi har avtalt at vi skal snakke mer med Better Moments i morgen, og bestemme da om vi skal foreta en åstedsundersøkelse, sier sysselmannsførstebetjent Tor Arild Hansen.

– Men vi er i høyeste grad interessert i tips i saken, legger han til.

Better Moments er et selskap som driver med guiding, transport, logistikk og andre ting som knyttes til disse områdene.

Powered by Labrador CMS