Svalbardpostens julekalender, luke 10

Svar på spørsmålene i årets julekalender og vær med i trekningen av en Ipad til en verdi av ca 4 600,-. Den med flest riktige svar vinner, og skulle det være flere med lik poengsum, vil det trekkes en heldig vinner av disse. Svarene sendes til ingrid@svalbardposten.no innen 27. desember, og merkes med "Julekalender 2017".

Sjekk ut flere bilder på:https://bildearkiv.npolar.no/fotoweb/
Sjekk ut flere bilder på:

https://bildearkiv.npolar.no/fotoweb/
Publisert

Når ble siste moskusfe observert på Svalbard?

Det var i 1929 at de første moskusene ble satt ut i Adventdalen, og på det meste talte de rundt femti individer. Formålet med introduksjonen av Moskusen i Svalbards fauna var i følge Dolly Jørgensen og Peder Roberts en kombinasjon av et ønske om å tilføre en ekstra matkilde til øya og som et geopolitisk verktøy i en konflikt om norsk jaktrettighet på Grønland.

Det skulle allikevel vise seg at disse pansrede dyrene, på tross av at de regnes som en høy-arktisk art, ikke var levedyktig her på Svalbard. Det er fremsatt ulike teorier på hvorfor stammen døde ut, og en av de er at det ble en konkurranse om ressurser med Svalbardreinen.

Flere bilder på:<br/><a class="nf-o-link" href="http://svalbardmuseum.no/no/samlingene/fotosamling/" target="_blank">http://svalbardmuseum.no/no/samlingene/fotosamling/</a>
Flere bilder på:
http://svalbardmuseum.no/no/samlingene/fotosamling/

Kilder:
Nina.no
Jørgensen & Roberts; "Animals as instruments of Norwegian imperial authority in the interwar Arctic"

Powered by Labrador CMS