Svalbardpostens julekalender, luke 15

Svar på spørsmålene i årets julekalender og vær med i trekningen av en Ipad til en verdi av ca 4 600,-. Den med flest riktige svar vinner, og skulle det være flere med lik poengsum, vil det trekkes en heldig vinner av disse. Svarene sendes til ingrid@svalbardposten.no innen 27. desember, og merkes med "Julekalender 2017".

Publisert

Hvem sitter i dag som russisk generalkonsul i Barentsburg (2017)?

Barentsburg er den nest største bosetningen på Svalbard, og innbyggerne der er hovedsakelig russere og ukrainere tilknyttet gruveselskapet Trust Arcticugol. Med sin idylliske beliggenhet i Grønfjorden, er Barentsburg et yndet turistmål, og turismen bygges ytterligere opp med flere nysatsinger i 2017. I år har de blant annet åpnet gruva for besøk. I tillegg har de gått til anskaffelse av polarhunder, slik at de på sikt kan tilby hundesledeturer med Barentsburg som utgangspunkt.

Det russiske samfunnet har hatt et tungt år med to alvorlige ulykker. I april i år omkom en russisk guide i et turistfølge da de skulle krysse Tempelfjorden med skuter, og i november styrtet et helikopter på vei fra Barentsburg til Pyramiden. Åtte personer omkom.

Powered by Labrador CMS