Svalbardpostens julekalender, luke 2

Svar på spørsmålene i årets julekalender og vær med i trekningen av en Ipad til en verdi av ca 4 600,-. Den med flest riktige svar vinner, og skulle det være flere med lik poengsum, vil det trekkes en heldig vinner av disse. Svarene sendes til ingrid@svalbardposten.no innen 27. desember, og merkes med "Julekalender 2017".

Publisert

Når ble isbjørnen totalfredet på Svalbard?

Ursus maritimus - isbjørnen - er, ved siden av kodiakbjørnen, regnet for å være den største av sin art, og verdens største rovdyr. Med sin hvite pels og massive kroppsvekt, er kongen av Svalbard et mektig skue for de som er så heldig å få oppleve et møte med han. Isbjørnen kan vandre tusenvis av kilometer på et år, men kan også ved behov klare seg uten mat i opp til et halvår, ved å senke stoffskiftet og tære på fettreserver.

Kilder:

snl.no

npolar.no

Førstereis i villmarka?

Ha med deg riktig utstyr når du drar ut på tur på Svalbard. Både klær og annet tilbehør bør tåle ekstreme forhold, sommer som vinter. Pakk med deg ekstra skift, mat og sikkerhetsutstyr og sørg for riktig isbjørnbeskyttelse.

Speide etter isbjørn?
Sjekk ut steiner skyhawk 3.0 8x42, hos Sportscenteret

konkurranseregler

Fredag 1. desember er Svalbardposten i gang med julekalender på nett. En vinner skal trekkes ut i januar, og premien i år er en iPad.

Det skal legges ut et spørsmål hver dag på nettsidene våre. Spørsmålet vil ligge bak en luke, og alle lukene vil være tilgjengelig helt til julehøytiden er over.

Svalbardposten anbefaler deltagerne om å samle opp svarene, og sende dem inn samlet til oss til ingrid@svalbardposten.no. Man kan også sende svarene inn på vanlig post til Svalbardposten, postboks 503, 9171 Longyearbyen.

Merk konvolutten eller eposten med «Julekalender».

Powered by Labrador CMS