Svalbardpostens julekalender, luke 21

Svar på spørsmålene i årets julekalender og vær med i trekningen av en Ipad til en verdi av ca 4 600,-. Den med flest riktige svar vinner, og skulle det være flere med lik poengsum, vil det trekkes en heldig vinner av disse. Svarene sendes til ingrid@svalbardposten.no innen 27. desember, og merkes med "Julekalender 2017".

Svalbardianerne venter på at sola skal titte opp over Larsbreen etter en lang mørketidssesong.
Svalbardianerne venter på at sola skal titte opp over Larsbreen etter en lang mørketidssesong.
Publisert

Hvem er Larsbreen oppkalt etter?

Larsbreen er en av to breer som strekker seg fra sør og ned mot Longyearbyen. Breen, som er dekket av smeltevannskanaler og isgrotter, og dessuten er et yndet mål for både turister og lokalbefolkningen, har en gjennomsnittsdybde på 50 meter. I nærheten ligger også populære Trollsteinen og Sarkofagen.

Det finnes tre ulike bretyper på Svalbard: Iskappene er de største, og de finner man på de østlige øyene. De kalvende breene er kjent som Spitsbergen-typen, og er utbredt i den sydlige og nordvestlige del av Spitsbergen, mens Larsbreen og Longyearbreen er av den minste typen - dalbreene - som kun fyller deler av landskapet. Svalbards isbreer er mindre enn 3000-4000 år gamle.

Powered by Labrador CMS