Svalbardpostens julekalender, luke 3

Svar på spørsmålene i årets julekalender og vær med i trekningen av en Ipad til en verdi av ca 4 600,-. Den med flest riktige svar vinner, og skulle det være flere med lik poengsum, vil det trekkes en heldig vinner av disse. Svarene sendes til ingrid@svalbardposten.no innen 27. desember, og merkes med "Julekalender 2017".

Publisert


Hvilke krav til kaliber stiller Sysselmannen til våpen som brukes til isbjørnbeskyttelse? I besvarelsen skrives kaliber for følgende våpentyper:
1. rifle
2. haglegevær
3. revolver

Svalbardnaturen er vakker, men kan også være farlig. Vill og øde natur, i tillegg til et skiftende klima gjør det og ferdes på øya utfordrende. Som et tilleggsmoment vandrer også isbjørnen rundt i nærområdet i sin jakt på mat. I Sysselmannens retningslinjer for våpen stilles det krav til kaliber, kulevekt og anslagsenergi, og i dagens kalender spør vi om kaliber.

Våpen og isbjørnbeskyttelse

Våpen skal medbringes på tur som en ekstra beskyttelse, men som hovedregel skal man først bruke andre metoder for å skremme. Signalpistol med enten lysbluss eller knall, eventuelt gummikuler i rifla, benyttes først. Hvis ingenting annet hjelper, og dyret fremdeles nærmer seg, skal man skyte med skarpt. Husk at avstanden mellom deg og isbjørnen bør være rundt ca 30 meter før du løsner skudd. Sysselmannen etterforsker normalt sett alle tilfeller hvor isbjørn har blitt skutt.

Hagle
Hagle
Signalpistol
Signalpistol
Smith & Wesson
Smith & Wesson
Rifle
Rifle
Powered by Labrador CMS