Isbjørnangrepet:

Cruise-ansatt (42) skadd i hodet da besetningen gikk i land

Mannen skrives ut av sykehuset i løpet av dagen.

Her blir mannen fraktet på båre fra helikopteret og inn i en ventende ambulanse på Svalbard lufthavn.
Publisert

Sysselmannen opplyser mandag formiddag at de fortsatt etterforsker hva som skjedde da en tysk mann ble angrepet av isbjørn på Phippsøya lørdag morgen.

– Vi har klarlagt noe av hendelsesforløpet, sier sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo.

Les også: Mann i 40-årene skadet i isbjørnangrepet

Ifølge Sysselmannen gikk tolv ansatte fra cruiseskipet «Bremen» i land på stranden på Phippsøya fra to lettbåter cirka klokken 08.30.

De skulle forberede mottak av turister på stranden. Det var i forbindelse med dette at en i følget ble angrepet av en isbjørn.

– Angrepet skjedde på land. Tilskadekomne, en 42 år gammel tysk mann, ble skadet i hodet under angrepet. To av de andre i følget skjøt mot isbjørnen og drepte denne, sier Malmo.

– Isbjørnen ble først forsøkt skremt bort med rop og signalpistol uten at dette hadde noen effekt, sier han.

Les også: Her ankommer pasienten sykehuset

Den tilskadekomne ble etter hendelsen fraktet med helikopter til Longyearbyen sykehus og senere lørdag kveld overført med ambulansefly til UNN i Tromsø.

Kommunikasjonsrådgiver Jørn Resvoll ved UNN sier til Svalbardposten mandag formiddag at pasienten skrives ut av sykehuset i Tromsø i løpet av dagen.

Tilstanden er den samme som tidligere. Mannen har fortsatt moderate skader etter isbjørnangrepet, og ønsker ikke å bli intervjuet av media.

Les også: Dette er isbjørnen som gikk til angrep

Isbjørnen er transportert til Longyearbyen, der den rutinemessig vil bli undersøkt.

– Det er dette vi har av opplysninger om saken nå. Den videre etterforskningen vil ta noe tid, sier sysselmannsoverbetjent Malmo.

Powered by Labrador CMS