Se hva som lå nedpakket inne på lageret

Nå skal skinnet vekk.

Skinnet tar god plass med sine tre ganger to og en halv meter.
Publisert

Nedpakket og inne på et lager har det ligget de siste årene. Nylig kom det fram i dagen igjen, og nå vil Store Norske auksjonere isbjørnskinnet bort.

– Det er nok 20 år gammelt, og er så svært at vi ikke har noe sted å ha det, sier kommunikajonssjef Terje Carlsen i Store Norske om skinnet, som er i svært god stand etter å ha vært oppbevart mørkt og tørt.

Opprinnelsen er i skrivende stund ikke klar, men skinnet måler om lag tre meter fra snute til haletipp og to og en halv meter bredt. Hodet er utstoppet, slik at en hovmester har rikelig med muligheter til å snuble i det.

– Det har ligget på et lager på en gammel safe i personalarkivet. Der har det ligget i hvert fall i ti år, framholder Carlsen og ruller det ut på gulvet i fellesarealet.

Hva prisen kan bli, er vanskelig å anslå, men et søk på finn.no viser at det kreves opptil 100.000 kroner for mindre skinn.

Under årets auksjon til TV-aksjonen gikk et mindre skinn for 51.000 kroner, og i 2014 ble aukjsonsprisen for isbjørnskinnet 100.000 kroner.

Isbjørnen er selve symbolet på verdens nordligste kullselskap. Store Norske har også en stor utstoppet isbjørn som står på to i trappegangen, men den blir værende i hovedkvarteret.

Powered by Labrador CMS