Isbjørn ved teltleir i Ymerbukta

En teltleir ved Ymerbukta fikk besøk av en bjørn som ikke lot seg skremme torsdag ettermiddag. Bjørnen er nå på vei vestover mot Trygghamna.

Publisert

Sysselmannen fikk melding om isbjørnen klokka 17 torsdag ettermiddag.

– Den hadde da gått inn i en teltleir i Ymerbukta. Personene i leiren hadde tatt seg opp på Värmlandryggen, og sto der for å holde seg unna, forteller sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud.

Det var åtte personer som holdt til i teltene. Først utløste bjørnen snubleblussene rundt leiren. Deretter skjøt de mot den med signalpistol. Ingen av delene skremt bjørnen nevneverdig. Det var da følget ringte Sysselmannens vakttelefon.

– De har egentlig gjort som de skulle, forteller Haugerud.

Hodet inn i teltet
Telterne hadde kontaktet en mann som skulle hente dem med båt. Da han ankom teltleiren, så han en isbjørn som sto med hodet inn i et av teltene.

Turdeltakerne var med en turoperatør som holder til i Longyearbyen, får Svalbardposten opplyst.

Da Svalbardposten ringte Sysselmannen klokka 18.30 fulgte et feltteam fra ordensmakten bjørnen med helikopter. Da helikopteret dukket opp la den først på svøm. Så tok den seg videre mot neste bukt, nemlig Trygghamna.

Sysselmannen opplyste at de kom til å følge bjørnen et stykke videre. Senere i kveld er planen å snakke med teltturistene.

Den siste tiden har Sysselmannen fått flere meldinger som har dreid seg om isbjørn i denne delen av Isfjorden. Det er heller ikke mer enn seks dager siden et turfølge opplevde noe lignende i Gipsvika.

Klokka 19.15 opplyser Sysselmannen at de, etter at de sluttet å jage bjørnen, fløy turistene ned fra Värmlandryggen og ned til teltene igjen. Der pakket de sammen leiren, før planen var å kjøre tilbake til Longyearbyen med båt.

Powered by Labrador CMS