Isbjørnbinne druknet i Tempelfjorden

Sammen med ungen oppsøkte binnen hytteområdet på Vindodden torsdag kveld. Da bjørnene ble skremt, la de på svøm.

Det var ved hyttefeltet på Vindodden den nå avdøde bjørnen kom på besøk. Den røde ringen er automatisk generert og viser ikke en eksakt posisjon på hvor hendelsen skjedde.
Publisert Sist oppdatert

Ifølge pressemeldingen fra Sysselmesteren skjedde hendelsen torsdag kveld, da bjørnene oppsøkte hytteområdet på Vindodden ved Tempelfjorden.

Bjørnene ble skremt vekk av hytteeiere og la på svøm i Tempelfjorden, men etter en stund så man at binna lå helt stille i sjøen med hodet under vann, mens ungen svømte rundt.

Det ble derfor sendt ut helikopter med mannskap fra Sysselmesteren og Norsk Polarinstitutt for å sjekke tilstanden. Ved ankomst så man at binna var død.

Da binna ble fraktet inn til land prøvde de å skremme ungen vekk, men etter flere forsøk ble det til slutt besluttet av Sysselmesteren å avlive den.

Bjørnene vil bli brakt inn til Longyearbyen i løpet av fredagen, og det vil bli gjennomført en sakkyndig undersøkelse for å finne dødsårsaken til binna.

– Det vil bli foretatt en grundig etterforskning for å finne det objektive hendelsesforløpet, opplyser sysselmester Lars Fause.

Det er per nå ingen mistenkte i saken.

Powered by Labrador CMS